Buikvet verbranden? Dit moet je eten

Een Persoon Die Haar Buik Aanraakt

Buikvet verbranden is een van de meest voorkomende gezondheidsdoelen die mensen nastreven. Het is niet alleen een kwestie van uiterlijk, maar het speelt ook een cruciale rol bij het bevorderen van ons algehele welzijn. Overtollig buikvet is geassocieerd met een verhoogd risico op tal van gezondheidsproblemen. Gelukkig hoef je geen ingewikkelde diëten te volgen of urenlang in de sportschool door te brengen om je buikvet te verminderen. Een belangrijk onderdeel van dit proces is namelijk wat je eet. In deze gids zullen we de krachtige voedingsmiddelen en strategieën verkennen die je kunnen helpen bij het verbranden van buikvet.

Hoe verband je buikvet?

Er zijn geen specifieke oefeningen die specifiek buikvet verbranden. Het verbranden van vet vindt plaats over het hele lichaam en niet op specifieke plaatsen. Om buikvet te verminderen, is het belangrijk om een combinatie van cardiotraining en krachttraining te doen. Samen met een gezonde en evenwichtige voeding. Cardiotraining kan helpen om calorieën te verbranden en de stofwisseling te verhogen. Wat kan helpen om vet te verminderen. Krachttraining kan helpen om spiermassa op te bouwen. Dit draagt bij aan een hoger metabolisme. Dit kan op zijn beurt helpen om vet te verbranden. Het is ook belangrijk om voldoende water te drinken. Dit kan helpen om het metabolisme te verhogen en het afvalproces te versnellen. Probeer ook om stress te verminderen. Hoge stressniveaus kunnen leiden tot een hogere productie van het hormoon cortisol. Dit kan leiden tot het opslaan van vet, vooral rond de buik.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Is buikvet ongezond?

Het is belangrijk om te weten dat buikvet niet alleen esthetisch ongewenst is, maar ook ongezond kan zijn. Buikvet, ook wel “intra-abdominaal vet” genoemd, kan om verschillende redenen ongezond zijn.

 

Ten eerste kan te veel buikvet leiden tot een verhoogd risico op chronische ziekten. Zoals hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker. Dit komt omdat buikvet een actieve endocriene klier is. Wat betekent dat het hormonen kan afgeven die invloed hebben op het metabolisme en de stofwisseling. Te veel buikvet kan leiden tot een verstoorde afgifte van hormonen. Wat op zijn beurt kan leiden tot een verhoogd risico op deze chronische ziekten.


Daarnaast kan te veel buikvet ook leiden tot een verhoogd risico op het ontwikkelen van een te hoge bloeddruk. Het on hoge cholesterol en trage stofwisseling. Dit kan op zijn beurt leiden tot een verhoogd risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en diabetes.

Buikvet weg trainen

Als je buikvet wilt weg trainen is krachttraining of sporten in het algemeen een hele goede manier om dat te doen. Omdat je met krachttraining heel veel calorieën verbrand. In tegenstellen tot cardio hersteld krachttraining je hormoonbalans in je lichaam. Met een goed hormoon balans is het makkelijker om buikvet te verbranden. Doordat je ook spieren aan het kweken bent tijdens krachttraining zal je een hogere ruststofwisseling opbouwen. Dat helpt je meer calorieën verbranden zonder dat je er wat voor hoeft te doen. Je kunt ook buikvet verbranden zonder aan krachttraining te doen, maar door bijvoorbeeld te gaan touwtjespringen. Op deze manier sta je niet in uren in de sportshool, maar heb je toch het effect van het afslanken.

Tips om van je buikvet af te komen

 • Vermijd snelle suikers: De snelle suikers die bijvoorbeeld in snoep, koeken, frisdrank of witbrood zitten. Die snelle suikers hebben een grote invloed op je bloedsuikerspiegel. Een stabiele bloedsuikerspiegel is naast een calorietekort erg bevorderlijk voor het verbranden van buikvet. Als je een hoog insulineniveau hebt, zegt je lichaam eigenlijk sla het vet op. Als je een stabiele suikerspiegel hebt, wordt er vet vrijgemaakt om te verbranden.
 • Eet minder vaak: De hele dag door snacken helpt niet bij het verbranden van buikvet. Ga daarom is na wat je op een dag eet en zorg dat je nog maar 3 vaste eetmomenten hebt. Momenten waar je een maaltijd nuttigt en zorgt dat je tussen door niet te veel meer gaat snaaien. Doe je dat wel ga dan voor iets wat snel verzadigd en geen ongezonde troep.
 • Eet voldoende vetten: Het lijkt tegenstrijdig als je buikvet wilt verbranden dat je vet gaat eten. We bedoelen hier natuurlijk niet mee dat je elke dag een patatje moet gaan eten. Eet daarin tegen wel voldoende gezonde vetten, deze zorgen voor een verzadigd gevoel. Gezonde vetten helpen ook bij het opbouwen van belangrijke hormonen zoals testosteron.
 • Eet meer vezels: Als je buikvet wilt verbranden is het belangrijk dat je meer voedingsvezels eet. Voedingsvezels geven je sneller en vol gevoel zodat je automatisch kleinere porties eet. Ook zorgen voedingsvezels ervoor dat je darmen beter gaan werken. Als je darmen beter werken haal je meer voedingsstoffen uit je voeding en heb je dus in totaal minder calorieën nodig. Dus je eet minder, terwijl je meer voedingsstoffen binnenkrijgt. Een hele prettige manier om overtollig buikvet te verminderen. Je vindt veel voedingsvezels in: noten, zaden, pitten, groentes en fruit.
 • Drink koffie: Dat is nog eens een leuke tip! Een of twee kopjes koffie in de ochtend. Idealiter gecombineerd met intermittent fasting zorgt voor een sterke activering van de vetverbranding. Vermijd koffie later op de dag. Want dit beïnvloedt de kwaliteit van je slaap
 • Neem een voorgerecht: Als je een voorgerecht neemt wat niet te zwaar op de maag ligt heb je de eerste honger als gestild en zal je tijdens het hoofdgerecht minder gaan eten. Combineer je dit nog met een groot glas water vooraf en zal je een groot verschil merken.
 • Vermijd alcohol: Alcohol houdende dranken bevatten vaak veel calorieën. Buikvet verbranden en alcohol drinken gaat niet goed samen. Je lichaam beschouwd alcohol ook al een giftige stof en tast dus ook de lever aan. Een overbelaste lever is bijvoorbeeld niet in staat om eigen oestrogeen af te breken. Wat zowel bij mannen als bij vrouwen oestrogeendominantie veroorzaakt. Dit zorgt bij beide geslachten voor meer opslag van buikvet.
 • Drink veel water: Je lichaam bestaat voor 60% uit water. Dus door veel water te drinken zuiver je het lichaam. Je lever helpt het lymfestelsel afval stoffen uit het lichaam te drijven. Water drinken helpt ook tegen honger en is enorm belangrijk voor je energieniveau en alle lichaamsfuncties.  Voor veel mensen is genoeg water drinken op een dag vaak lastig. Bekijk Hoeveel water moet ik drinken op een dag? Om erachter te komen of jij genoeg water drinkt op een dag.
 • Slaap voldoende & minder stressen: Als je aan het slapen bent is je lichaam druk bezig met je lichaam “schoonmaken”. Het maakt de nodige hormonen aan en heelt je lichaam. Als je genoeg slaapt, blijf je in balans en als je lichaam goed in balans is zal je ook makkelijker je buikvet verbranden. Omdat je lichaam het simpelweg niet meer kan gebruiken. Door stap voor stap ook alles wat stress geeft uit je leven te verwijderen zal je ook een fitter gevoel krijgen. Stress is een grote boosdoener voor buikvet.
 • Begin met krachttraining: Zoals je hebt kunnen lezen is krachttraining goede oplossing voor het weg trainen van buikvet. Omdat het je hormoonbalans op orde brengt en je ruststofwisseling omhoog brengt zo zal je je buikvet weg trainen. Vermijd snelle suikers
Vrouw doet aan kracht en heeft een platte buik voor buikvet verbranden

Buikvet verbranden door voeding

 • Tomaten: Tomaten bevatten veel voedingsstoffen die je kunnen helpen bij gewicht te verliezen. Ze bevatten weinig calorieën, maar geven een verzadigd gevoel.
 • Noten: Ze kunnen rauw gegeten worden. Een klein handjevol rauwe, natuurlijke walnoten, amandelen of pecan noten is een verrukkelijk tussendoortje. Iets wat je urenlang tevreden houdt.
 • Kipfilet: Kipfilet wordt vaak gegeten door mensen die een dieet volgen en door sporters, vanwege het hoge eiwit gehalte en lage vetgehalte.
 • Appels: Appels zijn rijk aan vitaminen en antioxidanten. Zo zijn ze een uitstekende vet verbrandende snack zijn. Het is moeilijk te geloven dat het eten van een appel je kan helpen gewicht te verliezen. Ze zijn zo zoet dat ze zoete verlangens kunnen stillen.
 • Zoete aardappel: Zoete aardappelen zijn gunstig voor mensen die een dieet volgen, omdat ze minder calorieën bevatten en je een vol gevoel geven.
 • Extra vierge olijfolie: Olijfolie helpt bij gewichtsvermindering. Het kan gebruikt worden als vervanging van ongezonde producten zoals sladressings en andere oliën. Zelfs als u geen andere veranderingen aanbrengt in uw dieet of levensstijl. Overstappen op olijfolie kan helpen gewicht te verliezen. De meeste mensen ontdekken echter dat als je begint met het eten van een mediterraan dieet, de effecten meer zichtbaar zullen zijn.
 • Soep: Soep kan worden geserveerd voorafgaand aan een calorierijke maaltijd. Ook als hoofdgerecht wanneer je maag te vol is om een groot stuk op te nemen. Wanneer de componenten grof in blokjes worden gesneden. En ook zacht worden gekookt, is het voedsel gemakkelijker te verteren. 
 • Zalm: Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren en wordt vaak gezien als te vet. Zalm bevat niet zoveel verzadigde vetten als een fastfood hamburger. Waarvan het omega-3-gehalte alle toegestane limieten overschrijdt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven