Roeitrainer kopen? Top 5 beste Roeitrainers voor thuis

roeitrainer kopen

Roeien, veel mensen zijn er wel bekend mee en het is iets wat de mensheid als eeuwen doet. Maar om door weer en wind elke keer het water op te gaan dat is ook niet wat. De roeitrainer is daarom een ideaal fitnessapparaat om thuis een je hele lichaam in een keer te trainen. Niet alleen is roeien een effectieve manier om aan je conditie te werken en je spieren te trainen. Het is ook een low-impact activiteit die weinig belasting geeft op de gewrichten. Bovendien kun je met een roeitrainer gemakkelijk thuis trainen. Zo hoef je niet naar de sportschool te gaan en kun je trainen in het comfort van je eigen huis.

 

Het kopen van een roeitrainer kan echter een lastige keuze zijn, gezien het grote aanbod van verschillende modellen en merken. Om je te helpen hebben we een top 5 beste roeitrainers voor thuis samengesteld. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Roeitrainer kiezen

Nu je hebt besloten een roeitraining in huis te halen moet je er nog wel eentje aanschaffen. Niet alle roeitrainers zijn van dezelfde kwaliteit. Daarom vind je hier alle informatie die je nodig hebt om de beste roeitrainer voor te vinden. We bespreken de belangrijkste eigenschappen van elke roeitrainer. In onze selectie hebben we gekeken naar enkele factoren zoals kwaliteit, duurzaamheid, gebruiksgemak en trainingsmogelijkheden. Daarnaast hebben we ook gekeken naar het prijskaartje. Het vinden van een betaalbare of professionele roeitrainer van goede kwaliteit is natuurlijk ook belangrijk.

Beste prijs-kwaliteit

VirtuFit Water Resistance Row 900

5/5
VirtuFit Water Resistance Row 900

Voordelen

 • Gemakkelijk op te bergen
 • Geschikt voor lange mensen
 • Variabele weerstand

Nadelen

De VirtuFit Water Resistance Row 900 is een inklapbare roeitrainer die je helpt thuis in topvorm te blijven. Het apparaat heeft een innovatief waterweerstandssysteem dat zorgt voor een realistische roei-ervaring. De roeitrainer is geschikt voor zowel beginners als ervaren sporters. Het biedt je een uitstekende training voor het hele lichaam.

 

Het beeldscherm op de roeitrainer geeft je duidelijk informatie over work-out. Je kunt er de afgelegde afstand, het aantal slagen, de tijd en de verbrande calorieën op aflezen. Zo kun je je voortgang bijhouden en jezelf uitdagen om steeds verder te gaan. De roeitrainer is duurzaam en gemaakt van hoogwaardige materialen. De stoel is ergonomisch ontworpen en de voetsteunen zijn verstelbaar, zodat je altijd de juiste houding kunt vinden. Het apparaat is bovendien inklapbaar. Je kunt de roeitrainer dus gemakkelijk verplaatsen en opbergen na je training.

Eigenschap Specificatie
Afmetingen (L × B × H) 217 cm × 52 cm × 83 cm
Gewicht 38 kg
Maximaal gebruikers gewicht 155 kg
Weerstand Waterweerstand
Materiaal Staal, kunststof

Beste goedkope

Tunturi Cardio Fit R30

4.3/5

Voordelen

 • 8 weerstandsniveaus
 • Makkelijk te verplaatsen en op te bergen
 • Tablet steun
 • Lcd-monitor

Nadelen

 • Onduidelijke handleiding
 • Reserve onderdelen slecht verkrijgbaar

De Tunturi Cardio Fit R30 Roeitrainer is een ideaal apparaat om fit te blijven in het comfort van je eigen huis. De roeimachine biedt een uitstekende training voor je bovenlichaam. Je kunt dit doen terwijl je geniet van een comfortabele training.

 

De 8 verschillende magnetische weerstandsniveaus kun je eenvoudig de intensiteit van je training aanpassen. Zo train je altijd op je eigen niveau. Dit roeiapparaat is geschikt voor zowel beginnende als ervaren sporters. De roeitrainer is ook inklapbaar en heeft handige transportwielen, waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen. Door de handige tablet houder die op de roeitrainer gemonteerd zit, kun je genieten van je favoriete film of serie tijdens het sporen. Het roeiapparaat heeft een stevig stalen frame en een comfortabele zitting. Zo kun je tijdens je training zo goed mogelijk presteren.

Eigenschap Specificatie
Afmetingen (L × B × H) 190 cm × 50 cm × 70 cm
Gewicht 30 kg
Maximaal gebruikers gewicht 110 kg
Weerstand
Magnetische weerstand
Materiaal Staal, kunststof

Beste professionele

Waterrower Natural Essen

4.3/5

Voordelen

 • Hoogwaardig materiaal
 • Stil
 • Zeer stijlvol ontwerp
 • Transportwieltjes
 • Makkelijke trainingscomputer

Nadelen

 • Heeft onderhoud nodig
 • Vrij groot
 • Duurder dan andere modellen

De WaterRower Natural Essenhout is een prachtige en professionele roeitrainer die zorgt voor een intensieve en effectieve work-out. Dit zijn momenteel de populairste modellen onder de waterrowers. Met deze roeitrainer haal je een uniek stuk ontwerp in huis dat gegarandeerd jarenlang roeiplezier geeft.

De roeitrainer is voorzien van een waterweerstandssysteem, waardoor het voelt alsof je echt op het water aan het roeien bent. De weerstand is volledig aan te passen aan je eigen niveau. 

 

De roeitrainer is niet alleen effectief, maar ook nog eens erg mooi. Het ontwerp is geïnspireerd op het klassieke roeien is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals essenhout. De roeitrainer is geschikt voor intensieve trainingen. Zo train je niet alleen je armspieren, maar ook je benen, rug en buikspieren worden goed aangepakt. De ergonomische zitting en handvaten zorgen voor een comfortabele en natuurlijke houding tijdens het roeien.

Eigenschap Specificatie
Afmetingen (L × B × H) 211 cm × 56 cm × 53 cm
Gewicht 30 kg
Maximaal gebruikers gewicht 170 kg
Weerstand
Waterweerstand
Materiaal Essenhout,  kunststof

Beste inklapbare

DKN Technology R-320

5/5

Voordelen

 • Veel trainingsniveaus
 • Lcd-scherm
 • compact
 • Inklapbaar

Nadelen

 • Zwaar
 • Weerstand handmatig instellen

Met de DKN Technology Roeitrainer R-320 haal je professionele fitnessapparatuur in huis. Deze roeitrainer is perfect voor een complete work-out waarbij je alle spiergroepen traint. Dankzij het ergonomische ontwerp en de instelbare weerstand is de roeitrainer geschikt voor zowel beginnende als ervaren sporters. De roeitrainer heeft een gebruiksvriendelijke console waarmee je je hartslag, verbrande calorieën en roeisnelheid kunt aflezen. Ook kun je kiezen uit verschillende programma’s zoals intervaltraining, heuveltraining en hartslagtraining. 

 

De roeitrainer wordt geleverd met een handige tablethouder zodat je tijdens het sporten je favoriete film of serie kunt kijken. Een ander voordeel van de roeitrainer is de kwaliteit en duurzaamheid van het apparaat. De roeitrainer is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een stevige constructie die bestand is tegen intensief gebruik. Een comfortabele zitting en verstelbare voetensteun zorgen voor een goede training

Eigenschap Specificatie
Afmetingen (L × B × H) 217 cm × 49 cm × 88 cm
Gewicht 39 kg
Maximaal gebruikers gewicht 130 kg
Weerstand
Luchtweerstand
Materiaal Staal, kunststof

Beste waterweerstand

VirtuFit Pro Water Resistance Row

5/5

Voordelen

 • Tablet houder
 • Geschikt voor zware personen
 • Veel trainingsprogramma’s

Nadelen

 • Weerstand handmatig instellen

Met de VirtuFit Pro Water Resistance Row 1000 Roeitrainer haal je een eersteklas roeitrainer in huis. Deze roeitrainer maakt gebruik van waterweerstand voor een realistische roei-ervaring. Het heeft ook een opklapbaar ontwerp voor het eenvoudig opbergen van de roeitrainer. Het gevoel van roeien op het water wordt perfect geïmiteerd door de waterweerstand van de roeitrainer. Hoe harder je peddelt, hoe meer weerstand je voelt. Hierdoor zit je alsof je in een echte roeiboot zit en geniet je van een ideale training. 

 

Dankzij de hartslagfunctie houd je je prestaties in de gaten en weet je wanneer je je doelen hebt bereikt. De roeitrainer is makkelijk op te bergen. Je kunt hem opbergen onder je bed of in je kast als je klaar bent met je training. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je te weinig ruimte hebt.

Eigenschap Specificatie
Afmetingen (L × B × H) 205 cm × 52 cm × 96 cm
Gewicht 37 kg
Maximaal gebruikers gewicht 227 kg
Weerstand
Waterweerstand
Materiaal Staal, kunststof

Waar moet je op letten bij het kopen van een roeitrainer

Als je een roeitrainer wilt kopen, zijn er een paar factoren waar je op moet letten. Het internet staat vol met roeitrainers, het kan daarom lastig zijn een keuze te maken om de juiste roeitrainer voor thuis te kopen. Hieronder vind je enkele punten waar op je op moet letten om de juiste keuze te maken.

Kwaliteit

Bij het kopen van een roeitrainer is het belangrijk om niet alleen te letten op de trainingsmogelijkheden. Maar let ook op de kwaliteit van het materiaal. Een roeitrainer is een investering in je gezondheid en je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat deze lang meegaat.

 

De kwaliteit van het materiaal bepaalt hoelang de roeitrainer meegaat en wat je ervaring ermee is. Het frame van de roeitrainer moet stevig en stabiel zijn, en gemaakt zijn van duurzame materialen zoals staal of aluminium. Het zitje en de voetsteunen moeten comfortabel zijn en goed ondersteuning bieden tijdens het roeien. Ook is het belangrijk dat de hendels en de roeiriemen van goede kwaliteit zijn. Je wilt wel fanatiek kunnen trainen zonder dat er iets afbreekt

Type weerstand

Roeitrainers hebben verschillende soorten weerstanden. Als je op zoek bent naar een roeitrainer is het dus belangrijk om te weten voor welke soort weerstand je wilt gaan. Er zijn verschillende types weerstand die gebruikt worden bij roeitrainers. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.

Luchtweerstand

Het eerste type weerstand is luchtweerstand. Dit is een van de meest gebruikte vormen van weerstand bij roeitrainers. Bij luchtweerstand wordt de weerstand gemaakt door de lucht die langs de vliegwielen stroomt. Hoe harder je roeit, hoe meer lucht er door de vliegwielen stroomt, waardoor de weerstand toeneemt. Luchtweerstand is populair omdat het de natuurlijkste roeibeweging nabootst. Je kunt de weerstand aanpassen aan de intensiteit van de training.

Magnetische weerstand

Een ander type weerstand is magnetische weerstand. Bij magnetische weerstand wordt de weerstand gemaakt door magneten die zich dichter bij of verder van het vliegwiel bewegen. Dit type weerstand is vaak stiller dan luchtweerstand. De weerstand kan nauwkeuriger aangepast worden en het biedt in de meeste gevallen de mogelijkheid om de weerstand digitaal aan te passen.

Hydraulische weerstand

Hydraulische weerstand is een derde type weerstand. Hierbij wordt de weerstand gemaakt door hydraulische cilinders die gevuld zijn met olie. Hoe harder je roeit, hoe meer druk er op de cilinders komt te staan, waardoor de weerstand toeneemt. Hydraulische weerstand is over het algemeen minder duurzaam dan de andere types. Het kan wel een goede optie zijn als je op zoek bent naar een goedkopere roeitrainer. Dit type weerstand wordt niet vaak toegepast.

Waterweerstand

Ten slotte is er nog waterweerstand. Bij waterweerstand wordt de weerstand gemaakt door een draaiende watertank. Hoe harder je roeit, hoe meer water er door de tank stroomt, waardoor de weerstand toeneemt. Waterweerstand wordt vaak geprezen om zijn natuurlijke roeibeweging en realistische geluid. Als je kiest voor een waterweerstand roeitrainer heb je vaak een roeitrainer van hogere kwaliteit.

Formaat

Het formaat van een roeitrainer is belangrijk als je er een wilt kopen. Dit komt doordat het bepaalt of de roeitrainer in je gym past en of deze geschikt is voor je lichaamslengte. Er zijn verschillende formaten roeitrainers beschikbaar. Dit kan variëren van compacte modellen die weinig ruimte in nemen tot grotere modellen die meer ruimte vereisen.

 

Als je een roeitrainer wilt kopen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze in de ruimte past waar je hem wilt gebruiken. Meet de beschikbare ruimte op en vergelijk dit met de afmetingen van de roeitrainer die je op het oog hebt. Zorg dat je extra ruimte om het apparaat vrij houdt, omdat je de oefeningen moet kunnen uitvoeren.

 

Naast de afmetingen van de roeitrainer, is het ook belangrijk om te kijken naar de maximale gebruikerslengte. Als je te groot bent voor de roeitrainer, kan dit leiden tot oncomfortabele of zelfs gevaarlijke situaties. Ook kan het zijn dat de roeitrainer niet stabiel genoeg is als je te zwaar bent voor de machine.

man traint op een roeitrainer

Welke spieren train je met een roeitrainer?

Als je thuis sport en gebruik maakt van een roeitrainer, dan train je voornamelijk je rugspieren, armen, benen en core. Roeien is een uitstekende conditie training die verschillende spiergroepen tegelijkertijd gebruikt. Hieronder leg ik uit welke spieren je precies traint tijdens een roeitraining:

 • Rugspieren: De belangrijkste spiergroep die je traint tijdens het roeien zijn de rugspieren. Dit komt doordat de roeibeweging begint met een trekkracht vanuit de rug. Door deze trekkracht aan te houden, spannen de spieren in je bovenrug en lats (brede rugspier) aan.
 • Armen: Tijdens het roeien train je ook je biceps, triceps en onderarmen. Dit komt doordat je bij het trekken van het handvat naar je toe je armen buigt en strekt.
 • Benen: De spieren in je benen, zoals je hamstrings, quadriceps en kuiten, worden ook flink aan het werk gezet tijdens het roeien. Dit komt doordat je je benen gebruikt om de roeibeweging voort te zetten en het zitvlak naar voren te bewegen.
 • Core: Bij het roeien gebruik je ook je buikspieren, rugspieren en heupen om je lichaam stabiel te houden tijdens de roeibeweging.

Hoe train je op een roeitrainer?

Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken tijdens het trainen op een roeitrainer zodat je optimaal traint op je roeitrainer. De volgende instructies leren je hoe je de roeibeweging moet maken:

 1. Beginpositie: Ga zitten op de roeitrainer en plaats je voeten op de voetsteunen. Zorg ervoor dat je voeten stevig vastzitten. Pak het handvat vast met beide handen en leun naar voren, waarbij je je knieën buigt en je armen gestrekt zijn. Je rug moet licht gebogen zijn.
 2. Trekken: Begin met het trekken van het handvat naar je toe terwijl je je armen buigt en je rug rechtop houdt. Vervolgens beweeg je je benen naar achteren terwijl je je armen gestrekt houdt. Houd je schouders laag en je ellebogen dicht bij je lichaam.
 3. Afzetten: Wanneer je benen helemaal gestrekt zijn, duw je jezelf af van de voetsteunen en leun je naar achteren terwijl je je armen buigt. Houd je buikspieren aangespannen om je evenwicht te bewaren.
 4. Teruggaan: Laat het handvat rustig terugkeren naar de beginpositie terwijl je je benen weer buigt en naar voren leunt met een licht gebogen rug.
 5. Herhaal: Herhaal deze beweging en probeer een gelijkmatig tempo aan te houden.
  Als beginner is het aan te raden om te beginnen met korte roeisessies en geleidelijk aan de duur en intensiteit te verhogen. Zorg er ook voor dat je de weerstand van de roeitrainer aanpast aan je fitnessniveau en trainingsdoelen.

Afvallen tijdens een roeitrainer training.

Als je wilt afvallen met een roeitrainer, is het belangrijk om een regelmatig trainingsprogramma te volgen. Hieronder vind je enkele richtlijnen voor hoe vaak en hoe lang je moet trainen op een roeitrainer om gewicht te verliezen:

 • Frequentie: Om effectief af te vallen, wordt aanbevolen om minstens drie tot vijf keer per week op een roeitrainer te trainen. Dit geeft je lichaam de kans om zich aan te passen aan de inspanning.
 • Intensiteit: Om af te vallen, moet je voldoende calorieën verbranden. Dit kan door hoog-intensiteit intervaltraining (HIIT) of lange, gematigde trainingen. Een goede manier om te beginnen is door af te wisselen tussen perioden van hoge intensiteit en perioden van lage intensiteit.
 • Duur: De duur van je training hangt af van je fitnessniveau en het aantal calorieën dat je wilt verbranden. Voor beginners wordt aanbevolen om te beginnen met sessies van 15 tot 20 minuten. Geleidelijk aan verhoog je dit tot 45 tot 60 minuten per sessie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven