Effectieve homegym maken: de beste spullen voor een homegym

een man heeft een homegym gemaakt waar die kan sporten
Ben jij ook op zoek naar een manier om thuis in vorm te blijven, zonder dat je hiervoor naar een sportschool hoeft te gaan? Dan is een homegym de perfecte oplossing voor jou! Met een homegym heb je de flexibiliteit om te trainen wanneer het jou uitkomt en bespaar je tegelijkertijd geld op een sportschoolabonnement. Maar hoe maak je nou een effectieve homegym? Wat zijn de must-haves en welke extra spullen zijn handig voor specifieke oefeningen? En hoe maak je een homegym passend binnen je budget? Wij geven je in deze blogpost antwoord op al deze vragen en helpen je bij het uitzoeken van de beste spullen voor jouw homegym. Dus, trek je sportkleding aan en laten we beginnen!

De voordelen van een homegym

Er zijn tal van redenen waarom het de moeite waard is om te investeren in een homegym. Of je nu een drukke baan hebt of gewoon geen zin hebt om naar de sportschool te gaan, een homegym biedt flexibiliteit en tijds- en geldbesparing.

 

Laten we beginnen met tijdsbesparing. Als je naar de sportschool gaat, moet je rekening houden met reistijd en wachttijden voor machines. Met een homegym hoef je alleen maar naar de andere kant van je huis te lopen om te beginnen met oefenen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld aan benzine of openbaar vervoer.

Daarnaast biedt een homegym ook de flexibiliteit om te oefenen wanneer het je uitkomt. Je hoeft je niet aan de openings- en sluitingstijden van de sportschool te houden en je hoeft ook niet te wachten totdat een bepaalde machine vrij is. Met een homegym heb je altijd toegang tot de spullen.

De must-haves voor een effectieve homegym

Om een effectieve homegym te maken, is het belangrijk om de juiste spullen te hebben. Je kunt overal wel spullen kopen waarmee je kan trainen. Maar wat heb je nou echt nodig om je homegym op te zetten?

Gewichten

Laten we beginnen met gewichten. Gewichten zijn een essentieel onderdeel van elke homegym. Ze stellen je in staat om kracht- en spieropbouw oefeningen te doen. Er zijn verschillende soorten gewichten die je kunt kiezen. Denk aan halters, dumbbells en gewichtsschijven. Halters zijn ideaal voor oefeningen zoals deadlifts en rows. Terwijl dumbbells flexibiliteit bieden voor oefeningen zoals biceps curls en triceps press. Gewichtsschijven zijn geweldig voor oefeningen zoals squats en lunges. Probeer voor te stellen welke oefeningen je wilt doen, en kies daarop gewichten die bij jouw wensen en doelen passen. Kom erachter welke dumbbells het beste bij jou passen!

SOUTHWALL Dumbbells set
SOUTHWALL Dumbbells set
€69

De SOUTHWALL Dumbbells set is de perfecte keuze voor zowel thuis- als professioneel gebruik. De set is verstelbaar van 2 tot 20 kg met de bijgeleverde halterstang, waardoor je je oefeningen kunt aanpassen aan je fitnessniveau. De set is multifunctioneel en gebruiksvriendelijk, en is verkrijgbaar in een stijlvol rood/zwart ontwerp. Ideaal voor krachttraining en het versterken van je spieren. Kies voor de SOUTHWALL Dumbbells set en bereik je fitnessdoelen snel en efficiënt.

Venom Sports Verstelbare Dumbbell Set
Venom Sports Dumbbell Set
€69

De Venom Sports Verstelbare Dumbbell Set is de ultieme oplossing voor professionele krachttraining thuis. Deze 2-in-1 halterset is verstelbaar van 2 tot 20 kg, waardoor je eenvoudig het gewicht kunt aanpassen aan je fitnessniveau. De gebruiksvriendelijke fitnessstang maakt het verstellen van de gewichten snel en eenvoudig. Deze verstelbare dumbbellset is een must-have voor elke thuissportruimte. Het rood design geeft de set een professionele uitstraling en past in elk interieur.

Yoga mat

Een andere must-have voor een effectieve homegym is een mat. Een mat is belangrijk voor comfort en bescherming van de vloer. Kies een mat die groot genoeg is voor je oefeningen en gemaakt is van een stevig materiaal, zoals rubber of schuim. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel kunt oefenen, en dat de mat lang meegaat. Een yoga-mat is een ideale oplossing. Je kunt het gebruiken als basis mat maar natuurlijk ook voor yoga! Lees verder op Top 5 beste yogamatten!

Touwtjespringen

Touwtjespringen is een oefening die al sinds de jaren 30 populair is onder atleten en fitnessliefhebbers. Het is een van de efficiëntste oefeningen voor het verbeteren van de conditie, het versterken van de benen, en het verbranden van calorieën. Gelukkig hoeft touwtjespringen niet per se in een sportschool te gebeuren, het is ook een perfecte oefening die je thuis kunt doen. Het enige wat je nodig hebt, is een springtouw. Je wilt daarvoor natuurlijk wel het beste springtouw hebben dat doet wat je nodig hebt.

Touwtje springen is een van de efficiëntste oefeningen die er bestaan. Je verbrandt er veel calorieën mee in een korte tijd, en het is een geweldige manier om de conditie te verbeteren. Het is ook een volwaardige oefening voor het versterken van de benen, billen en core. Bovendien is touwtje springen een plezierige oefening die je gemakkelijk kunt inpassen in je dagelijkse routine.

Loopband

Ten slotte is een loopband een onmisbaar onderdeel van elke homegym. Een loopband is geweldig voor cardio-oefeningen, zoals lopen, joggen en hardlopen. Er zijn verschillende soorten loopbanden beschikbaar, waaronder manueel, elektrisch en oprolbaar. Kies een loopband die bij jouw budget en ruimte past. Bedenk ook welke functies je belangrijk vindt, zoals snelheid, hellingshoek en programma’s. Haal de beste loopband in huis voor een efficiënte training.

op de grond liggen verschillende sport spullen

Speciale spullen voor specifieke oefeningen

Als je serieus bezig bent met je fitness, weet je dat specifieke oefeningen vaak specifieke spullen vereisen. Zo zijn kettlebells bijvoorbeeld perfect voor kettlebell oefeningen. En TRX-banden zijn ideaal voor functional training.

Kettlebells

Kettlebells zijn een van de veelzijdigste en effectieve stukken fitnessapparatuur die er zijn. Ze zijn ideaal voor oefeningen zoals deadlifts, squats en swings. Ze kunnen helpen om je kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie te verbeteren. Er zijn twee hoofdtypen kettlebells: gietijzeren kettlebells en rubber kettlebells. Gietijzeren kettlebells zijn het traditioneelste type. Ze zijn dan vaak iets zwaarder dan rubber kettlebells. Rubber kettlebells zijn echter een stuk gebruiksvriendelijker, omdat ze niet zo snel beschadigen of krassen als gietijzeren kettlebells. Als je net begint met kettlebell oefeningen, raden we aan om te beginnen met een lichtere kettlebell en daarna geleidelijk zwaarder te gaan.

TRX-banden voor functional training

TRX-banden zijn een ander type fitnessapparatuur dat ideaal is voor functional training. TRX-banden zijn gewichtloze banden die je overal kunt bevestigen. Waardoor je de mogelijkheid hebt om veel verschillende oefeningen te doen. Ze zijn ideaal voor oefeningen zoals pull-ups, rows en squats, en kunnen helpen om je spieren in balans te houden. Er zijn twee soorten TRX-banden: de TRX Original en de TRX Pro. De TRX Original is geschikt voor beginnende gebruikers en de TRX Pro is geschikt voor gevorderde gebruikers. TRX-banden zijn gemakkelijk te installeren en kunnen overal worden gebruikt. Ze zijn dus ideaal voor als je thuis aan het sporten gaat.

SportSport

Hoe maak je een homegym passend binnen je budget

Een homegym creëren is een geweldige manier om tijd en geld te besparen in vergelijking met het lidmaatschap van een sportschool. Maar er komt toch een moment dat je apparatuur moet gaan aanschaffen. Dus hoe maak je een effectieve homegym passend binnen je budget?

Basis spullen

Ten eerste, is het belangrijk om te weten welke spullen je echt nodig hebt. De basisbenodigdheden voor een homegym zijn gewichten, een mat en een loopband. Gewichten zijn essentieel voor krachttraining en kunnen worden gekocht in de vorm van halters, dumbbells of gewichtsschijven. Een mat is belangrijk voor oefeningen op de grond, zoals sit-ups en push-ups, en een loopband is perfect voor cardio oefeningen. Als een loopband al te veel is gevraagd kun je natuurlijk altijd naar buiten gaan en beginnen met hardlopen.

Tweede hands

Als je op zoek bent naar manieren om geld te besparen op deze basisbenodigdheden, overweeg dan om tweedehands spullen te kopen. Er zijn veel websites waar je tweedehands sportspullen kunt kopen, zoals Marktplaats of Facebook Marketplace. Hier kun je vaak goede deals vinden op gewichten, mat en loopbanden.

Wordt creatief

Een andere manier om geld te besparen is om creatief te zijn met DIY-oplossingen. Bijvoorbeeld, in plaats van een dure kettlebell te kopen, kun je een oude rugtas vullen met zand of stenen. Of in plaats van een dure loopband, kun je een oprolbare loopband kopen en deze oprollen wanneer je hem niet gebruikt. Ontdek ook 15 effectieve thuis sport oefeningen, hier vind je verschillende oefeningen waar je geen apparatuur of spullen voor nodig hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven