Calorieën verbranden – Dit zijn de beste manieren

man en vrouw staan bij een bankje na een intensieve workout.

Calorieën verbranden

Om calorieën te verbranden moet je eerst in beweging komen. Het is altijd goed om voldoende te bewegen. Maar wil je die extra kilo’s kwijt, dan kun je natuurlijk kiezen voor sportactiviteiten die zoveel mogelijk calorieën verbranden. In plaats van ’s avonds tv te kijken, begin je met een wandeling in je buurt. Je kunt zelf bepalen hoe ver en hoe hard je loopt, je zult hiermee ongeveer in 20 minuten zo´n 300 kcal mee verbranden. De volgende keren kun je steeds iets meer gaan doen, kijk is wat je kunt doen in de volgende 5 beste manieren om calorieën te verbranden. In het overzicht vindt het verschil tussen mannen en vrouwen. Uitgaande van de voorbeelden: een man van 85 kilo en een vrouw van 70 kilo, beide ouder dan 18 jaar. 

Calorieën innemen

Als je calorieën wilt verbranden, zul je eerst ervoor moeten zorgen dat je calorieën binnenkrijgt. Calorieën komen je lichaam binnen via eten en drinken. Een gemiddelde volwassen man consumeert ongeveer 2500 kcal per dag. Een gemiddelde volwassen vrouw consumeert ongeveer 2000 kcal per dag. Dit gemiddelde is ook gerelateerd aan je gewicht. Daarom, als je wilt afvallen, moet je ofwel minder calorieën consumeren dan je lichaam nodig heeft of meer calorieën verbranden dan dat je inneemt. Omgekeerd, als je wilt aankomen, moet je meer calorieën consumeren. 

Wist je dat met traplopen per trede zo’n 0.17 kcal verbrand dus reken maar uit als er voor kiest de trap te nemen in plaats van de lift!

Hartslag tijdens het sporten

De calorieverbranding neemt toe tijdens het sporten. Als je hard traint en je hartslag verhoogt, verbrand je meer calorieën. Krachtige lichaamsbeweging kan echter voor een kortere periode worden volgehouden dan lichaamsbeweging op een enigszins ontspannen niveau. Door bij te houden hoe hoog je hartslag is, kun je anticiperen op je training om zo efficiënter te trainen. Het monitoren van je hartslag met behulp van een hartslagmeter is een uitstekende manier om dit te doen. Ideaal is om ongeveer 65% van je maximale hartslag te handhaven. Dit wordt meestal berekend als 220 min je leeftijd. Dit stelt je in staat om je inspanningen te optimaliseren en je fitnessdoelen effectief na te streven.

5 Beste manieren om calorieën te verbranden

Wielrennen

Wielrennen staat bovenaan omdat het een hele moeilijke sport is als je er lang op hoge snelheid mee door wilt gaan. Om te beginnen met fietsen heb je een goede fiets nodig en ook de nodige kleding, bijvoorbeeld goede schoenen en een helm.

Mannen 23.5 kcal p/m vrouwen 19,3 kcal p/m.

Handbal

Handbal is een sport tussen twee ploegen van elk zeven spelers. De winnaar is het team dat de meeste doelpunten maakt door de bal in het doel van de tegenstander te werpen. De kern van het spel, dat zowel door heren als door dames kan worden beoefend, wordt gevormd door twee belangrijke regels. De bal mag niet met het onderbeen en de voet worden gespeeld. Een speler mag met de bal in de hand maar drie passen doen, dan moet hij hem op de grond stuiten of afspelen. Als je sport beoefend zul je het volgende aantal calorieën verbranden. Mannen 17,85 kcal p/m en vrouwen 14,7 kcal p/m.

Hardlopen

Hardlopen is een activiteit die je vrijwel overal en te allen tijde kunt beoefenen. Het enige wat je echt nodig hebt voor een aangename hardloopervaring zijn goede hardloopschoenen. Hardlopen kan in diverse omgevingen worden gedaan, van stedelijke gebieden tot schilderachtige natuurpaden. Of je nu gaat voor een snelle sprint of een rustige jog in de natuur, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Mannen 15,6 kcal p/m vrouwen 13,8 kcal p/m.

Touwtjespringen

Is elke dag touwtjespringen gezond? Ja! Maar dan hangt het af van hoe ver je springt en hoe fit je bent. Als je bijvoorbeeld elke dag 30 minuten touwtje springt, zul je snel merken dat je lichaam vermoeid raakt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om elke dag 5 minuten touwtje te springen als warming-up voor uw training. Zo warm je met een oefening je hele lichaam in een keer op. Afhankelijk van hoe fit je bent, kun je ook bepalen of elke dag springen gezond is. Als je net bent begonnen met trainen, moet je je conditie nog verbeteren. Ook de spieren moeten versterkt worden en het lichaam is nog niet aan alle oefeningen gewend. Als beginner moet je het langzaam opbouwen en geen rustdagen missen! Als je eenmaal een beetje getraind bent kun je het volgende aantal kcal verbranden.
Mannen 14,8 kcal p/m vrouwen 12,25 kcal p/m. 

Zwemmen

Als je in het water sport, train je meer spieren tegelijk dan bij de meeste andere sporten. Dit komt doordat je naast de benen en billen ook de spieren van de armen, schouders, borst en rug traint. Met andere woorden, je hele lichaam werkt samen. Zwemmen kan zelfs helpen om buikvet te verminderen. Zwemmen is vooral goed voor de spieren omdat water weerstand biedt die 14 keer hoger is dan lucht. Zwemmen is als een duursport omdat het makkelijker is om af te vallen als je met tussenpozen traint. In plaats van heen en weer te zwemmen in een comfortabel tempo, dwing jezelf om sneller en sneller te gaan voor korte periodes, gevolgd door korte rustpauzes.
Mannen 14,6 kcal p/m vrouwen 12 kcal p/m.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven